Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden, in het zuiden aanvankelijk bewolkt met nog wat gemiezer.

13 september 2018 door Jannes Wiersema

In een groot deel van ons land begint de ochtend met flinke zonnige perioden, in de middag ontstaan er stapelwolken waaruit in het Waddengebied mogelijk een enkele bui kan ontstaan. In het zuiden is het eerst nog einige tijd bewolkt met in Limburg nog wat lichte regen / motregen kan vallen. In de loop van de middag breekt ook daar de bewolking en wordt het droog. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 18°C. De  wind is meest zwak tot matig komt uit het noorden, maar krimpt in de loop van de dag naar noordwest. In het noorden is de wind meest westelijk.

In de avond verdwijnen de stapelwolken weer en klaart het weer flink op Komende nacht is het vrij helder. Vooral in het zuidoosten is er kans op een mistbank. De temperatuur daalt naar 12°C vlak aan zee en 4°C plaatselijk landinwaarts. De wind wordt zuid- tot zuidwestelijk en is zwak tot matig 1 – 3 Bft.

Morgen begint de dag zonnig,de eventuele mistbanken lossen snel op. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken die in de kustprovincies kunnen uitgroeien tot een bui. De middagtemperatuur ligt rond 18°C. De zuidwestenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer neemt deze in de middag toe naar vrij krachtig 3 – 5 Bft.

Vooruitzichten

Perioden met zon en op de meeste plaatsen droog. Middagtemperatuur rond de  18°C, na het weekend geleidelijk warmer met op dinsdag mogelijk 25°C maar blijkt een eendagsvlieg te zijn.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 20 september tot en met donderdag 27 september

Op de meeste plaatsen droog,met temperatuur rond normaal van 17 graden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn