Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden, koude oostenwind

26 maart 2013 door Jannes Wiersema

De dag begint met wat sluierbewolking en zon. In de loop van de dag ontstaan er ook wolkenvelden, maar er zal zeker nog ruimte voor de zon zijn. Op de Waddeneilanden neemt in de middag de kans op wat lichte sneeuw toe. De temperatuur loopt op tot 4 à 5 graden. De oostelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

De nacht naar woensdag zijn er opnieuw brede opklaringen en daalt de temperatuur tot onder het vriespunt. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -1 aan zee tot -4 graden in het oosten van het land. De wind waait uit het oosten en is zwak tot matig, aan zee vrij krachtig.

Woensdag zijn er zonnige perioden. In de middag loopt de temperatuur wederom op tot zo’n 4 à 5 graden. De wind blijft oost en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig

Donderdag is er meer bewolking en maakt het zuidoosten in de loop van de dag kans op regen of natte sneeuw. Het wordt 2(noordoosten) tot 4 graden en oostenwind is nog altijd matig tot vrij krachtig.

Donderdag, vrijdag en ook in het Paasweekend is het aanhoudend koud met in de nachten lichte vorst en overdag een paar graden boven nul. Daarbij wisselen zon en wolken elkaar af en is de kans op neerslag klein. Naast koud is het deze maand erg droog en voor de natuur is het te hopen dat de blokkade binnenkort valt en plaats maakt voor een zachter weertype met regen.

het weer

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn