Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden. Morgen op veel plaatsen zomers warm.

22 augustus 2017 door Jannes Wiersema

Er zijn flinke zonnige perioden met enkele stapelwolken. Het blijft droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C in het noorden tot 25°C in het zuiden. De oostelijke wind is zwak tot matig. Aan de westkust draait de wind vanmiddag tijdelijk naar noordoost tot noord.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Vanavond en komende nacht wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en het blijft vrijwel overal droog. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 15°C in Zeeland tot lokaal 8°C in het uiterste noordoosten. Er staat een zwakke tot matige oostelijke wind.

De woensdag begint tamelijk zonnig en droog, maar in de loop van de dag komt er vanuit het westen hoge- en middelbare bewolking binnendrijven. Geleidelijk wordt de bewolking dikker en in de loop van de middag en avond kan er heel plaatselijk wat lichte regen of een bui vallen. Het wordt op veel plaatsen zomers warm. De maxima lopen uiteen van 23°C op de Wadden tot ongeveer 28°C in het zuiden. De wind is eerst zwak tot matig uit oost tot zuidoost, later in de middag en in de avond draait de wind van het westen uit naar zuidwest tot west. In het zuidwestelijk kustgebied wordt de wind dan enige uren vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig,met normale temperatuur voor de tijd van het jaar

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 29 augustus tot en met dinsdag 05 september

Licht wisselvallig zomerweer met af en toe een bui of regen. Maximumtemperaturen komen enkele graden boven normaal uit en tegen het einde van volgende week komen de maxima rond normaal uit.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn