Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden. Vanavond kleine kans op een bui in het zuidoosten.

25 augustus 2017 door Jannes Wiersema

Er zijn vandaag perioden met zon. In het zuidoosten komt wat meer bewolking voor en vanavond is daar een kleine kans op een bui. De middagtemperaturen liggen tussen 21°C in het noordelijk kustgebied en 25°C in het zuiden. De wind is zwak, overwegend uit richtingen tussen zuid en west. In de loop van de dag wordt de wind oostelijk. Aan de westkust draait de wind vanmiddag tijdelijk naar noordwest tot noord en wordt dan matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht is er vooral hoge bewolking en in het zuidoosten is er kans op een bui. De minima liggen tussen 12°C in het noorden en 17°C in het zuidoosten. De oost- tot noordoostenwind is zwak, in het zuiden wordt de wind veranderlijk.

Zaterdag zijn er perioden met zon. Vooral in het zuiden en oosten kan een enkele bui ontstaan. De middagtemperaturen lopen uiteen van 21°C in het noorden tot plaatselijk 26°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig en draait in de ochtend naar west tot noordwest.

https://youtu.be/9vHpfZOdK3E

Vooruitzichten

Perioden met zon en droog. Vanaf dinsdag toenemende kans op neerslag. De eerste paar dagen liggen de maxima rond 23°C, vanaf woensdag doet de maximumtemperatuur een stap terug, richting 20°C.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 01 september tot en met vrijdag 08 september

Kans (50%) op het aanhouden van het onstandvastige weertype en ongeveer 50% kans op een rustig en droog weertype. In beide gevallen worden maxima rond of iets onder de normale waarden voor de tijd van het jaar verwacht.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn