Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden

01 april 2013 door Jannes Wiersema

Een hogedrukgebied met de kern ten noordoosten van Schotland verandert gedurende de verwachtingsperiode weinig van plaats. Met een noordoostelijke stroming wordt polaire lucht aangevoerd die geleidelijk droger wordt.

Afgelopen nacht heeft het weer matig gevroren. Plaatselijk tot beneden de min 6 graden. Aan de grond tot streng min 10 en lager. Dit kwam omdat het helder was met weinig wind.In Groningen heeft het meest licht gevroren tot min 4 als minimum.Ook was het weer wit door de rijp.

De dag begint zonnig. In de loop van de dag ontstaan er enkele stapelwolken. Het blijft overal droog. De temperatuur stijgt in de middag naar een graad of 6, daar waar de lucht over grote wateroppervlakten wordt aangevoerd blijft de temperatuur enkele graden achter. De noordoostenwind is matig, in het waddengebied vrij krachtig.

Komende nacht is het helder en vriest het opnieuw meest licht. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind.

Morgen overdag is het zonnig en blijft het droog. Het kwik stijgt in de middag naar 7 à 8 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige noordoostenwind. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten

Woensdag zonnig en droog. Vanaf donderdag meer bewolking en een toenemende kans op neerslag, mogelijk met een winters karakter. Aanhoudend te koud met in de nachten temperaturen van rond of iets onder het vriespunt en in de middag temperaturen van 6 à 7 graden.

het weer

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn