Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

13 november 2022 door Jannes Wiersema

Komende week toenemende wisselvalligheid en koeler.

Een hogedrukgebied boven Oost-Europa trekt langzaam oostwaarts met bij ons een zuidoostelijke stroming die continentale lucht aanvoert. Het weer speelt zich daarbij af in de grenslaag. Geleidelijk komt een Atlantisch laag dichterbij. Het N-Z georiënteerde koufront bereikt Ierland komende middag, trekt verder oostwaarts en kantelt maandag naar een NW-ZO oriëntatie. Dit koufront bereikt het zuidwesten van ons land in de nacht naar dinsdag. Op hoogte trekt een koude put (T500 van -20 à -25°C) vanaf de Balkan noordwestwaarts en bereikt ons land maandagavond.

Vandaag zijn er flinke zonnige perioden met wat sluierbewolking en het blijft droog. De middagtemperatuur stijgt naar ca 12 graden De wind is oost tot zuidoost en zwak tot matig 2 – 4 Bft.

In de avond en nacht opklaringen met kans op een mist en laaghangende bewolking met een minimumtemperatuur van ca 4 graden.

Morgen eerst kans op mist en laaghangende bewolking  mogelijk later op de dag  zonnige perioden en blijft het droog. De maximumtemperatuur van ca 11 graden. Er staat een zwakke tot matige oost tot zuidoostenwind 2- 3 Bft.

In avond en nacht meer bewolking en mogelijk een spatje regen. Minimumtemperatuur van ca 5 graden.

Dinsdag is het overwegend bewolkt met kans op een enkel spatje regen. De maximumtemperatuur wordt ca 12 graden.   De zuidoostenwind wordt matig tot vrij krachtig 3- 5 Bft.

In de avond en nacht is het meest bewolkt met kans op wat regen. Met veel bewolking koelt het af naar ca 8 graden.

Woensdag is het wisselend bewolkt met buien en regen. Het wordt een graad of 11, 12 met een matige tot vrij krachtige zuidoostenwind.

Donderdag en vrijdag is het wisselvallig met buien en regen. Maar de zon laat zich ook af en toe zien. De zuidoostenwind is matig tot krachtig met een middagtemperatuur rond 10 of 11 graden.

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn