Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

14 maart 2023 door Jannes Wiersema

Vanochtend regen, vanmiddag wat zon en bijna overal droog.

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend is het bewolkt en van het westen uit gaat het overal regenen. In de tweede helft van de ochtend wordt het van het noordwesten uit droog. De wind komt in het begin uit het zuidwesten, maar gaat overal uit het noordwesten waaien en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, mogelijk hard, windkracht 7.

Vanmiddag breekt op steeds meer plaatsen de zon door. In Limburg valt eerst nog regen, elders is het droog. De middagtemperatuur ligt rond 7°C. De wind komt uit het noordwesten en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, mogelijk hard, windkracht 7. In de tweede helft van de middag neemt de wind in kracht af en gaat dan uit het westen waaien.

Vanavond neemt de kans op een enkele bui toe, maar op de meeste plaatsen blijft het waarschijnlijk nog droog. Bij een bui kan onweer, hagel en natte sneeuw voorkomen. De wind komt uit het westen en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Komende nacht is er vooral in het zuiden van het land kans op natte sneeuw. In het noordoosten zou nog een enkele bui met hagel, onweer en/of natte sneeuw kunnen voorkomen. Plaatselijk kan de sneeuw blijven liggen. De minimumtemperatuur komt uit rond 0°C. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak to matig. Langs de noordkust staat meer wind. Daar staat een krachtige wind, windkracht 6.

Morgenochtend is er in het zuiden bewolking en kan er eerst nog natte sneeuw vallen. In de vroege ochtend is het hierdoor mogelijk nog glad. In het midden en noorden is het droog en schijnt de zon. De wind komt uit het zuidwesten of westen en is matig. Langs de noordkust is de wind (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Morgenmiddag blijft het droog en zijn er zonnige perioden. De zuidwestenwind is matig, langs de noordkust vrij krachtig. De maximumtemperatuur wordt 8°C.

Morgenavond blijft het droog. De wind gaat uit het zuiden waaien en is zwak tot matig.

Vooruitzichten en mogelijke waarschuwingen

Wisselvallig. Donderdag eerst nog kans op lichte vorst, maar vrijdag en zaterdag verlopen zacht. Vanaf zondag maximumtemperaturen rond of iets boven het langjarige gemiddelde en minimumtemperaturen (ruim) boven het langjarige gemiddelde

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 21 maart tot en met dinsdag 28 maart  Aanhoudend wisselvallig en maximumtemperaturen rond of iets boven normaal. Zachte nachten. De kans op temperaturen onder het langjarige gemiddelde ligt rond 20 à 30%.(KNMI)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn