Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

18 maart 2023 door Jannes Wiersema

Enkele buien, later mogelijk met onweer. Zondag geleidelijk droger.

 

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend komen er in de noordelijke helft eerst nog buien voor en in het noorden plaatselijk ook mist. In de loop van de ochtend wordt het op de meeste plaatsen droog en zijn er verder perioden met zon. De wind komt uit het zuiden en wordt overal matig.

Vanmiddag schijnt de zon af en toe en is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog. Later ontstaan er enkele buien, mogelijk met onweer en hagel. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12°C op de Wadden tot plaatselijk 18°C in het zuidoosten. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is matig.

Vanavond trekken nog steeds buien over het land, eerst met kans op onweer. Er is vrij veel bewolking en de zuidelijke wind is zwak tot matig.

Komende nacht trekken buien over het land. De zuidelijke wind boven land is matig, vlak aan zee is de wind zuidwestelijk en vrij krachtig. Later draait de wind overal naar zuidwest. De minimumtemperatuur ligt rond de 9°C.

Morgenochtend enkele buien, langs de kust mogelijk mist. De zuidwestelijke wind is boven land matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog vrij krachtig. Later draait de wind naar west tot zuidwest.

Morgenmiddag nemen de buien geleidelijk af, in het Waddengebied eerst nog kans op mist. De wind wordt overal westelijk en is matig. De middagtemperatuur ligt rond de 13°C.

Morgenavond is het vrijwel overal droog met enkele opklaringen. Er staat weinig wind.

Vooruitzichten en mogelijke waarschuwingen

Aanvankelijk licht wisselvallig en vrij zacht, met af en toe zon. Donderdag en vrijdag wordt het regenachtig, met soms vrij veel wind, bij temperaturen rond normaal.

De kans op waarschuwingen blijft voorlopig klein

 

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 25 maart tot en met zaterdag 01 april De dagelijkse neerslagkans neemt geleidelijk af van 80-90% naar 60%. Er is een grote kans (70%) op temperaturen beneden normaal, met kans op vorst in de nacht. (KNMI)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn