Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

28 maart 2023 door Jannes Wiersema

Eerst zon, later bewolkt en vanavond regen.

 

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen van kracht.

Vanochtend is het eerst vrij zonnig. Van het westen uit neemt de bewolking toe. Het blijft droog. De wind komt uit het zuidwesten en wordt matig.

Vanmiddag komt er geleidelijk meer bewolking. Aan het einde van de middag gaat het in het noordwesten regenen, op andere plaatsen blijft het nog droog. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Vanavond is het bewolkt en gaat het van het westen uit af en toe regenen. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6.

Komende nacht valt er af en toe wat lichte regen of motregen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het noordoosten tot 7°C aan zee. De wind draait van zuid naar zuidwest en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Morgenochtend is het bewolkt. In het noorden kan het even motregenen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6.

Morgenmiddag begint overwegend droog. Later gaat het in het zuiden en midden af en toe regenen. Aan het einde van de middag kan in het zuidwesten de zon nog even tevoorschijn komen. De maximumtemperatuur varieert van 12°C in het noorden tot 16°C in het zuiden. De zuidwestenwind is overwegend matig.

Morgenavond is de zon in het zuiden misschien nog even te zien. Verder is het bewolkt en regent het in het midden en noorden af en toe. De wind is zuidelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.

Vooruitzichten en mogelijke waarschuwingen

Eerst zacht met perioden met regen. In het weekeinde overgang naar meestal droog, vrij koud weer met zonnige perioden.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is vooralsnog klein.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 04 april tot en met dinsdag 11 april Grote (80%) kans op droog weer met perioden met zon. De kans op temperaturen onder normaal neemt geleidelijk af naar ongeveer 50%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn