Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

06 april 2023 door Jannes Wiersema

Vanochtend van het zuidwesten uit regen, het uiterste NO tot of in de avond droog.

 

Vanochtend raakt het van het westen uit overal bewolkt en gaat het in het westen en zuiden op steeds meer plaatsen regenen. In de rest van het land is het nog droog met in het noordoosten en oosten eerst nog zon. De zuidelijke wind is matig.

Vanmiddag wordt het overal bewolkt en de regen breidt zich uit over het hele land. De middagtemperatuur ligt op de meeste plaatsen rond 7°C, langs de oostgrens wordt het nog 10°C. De zuidelijke wind is overwegend matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Vanavond is het bewolkt en regenachtig, later wordt het in het westen geleidelijk droog. De wind draait van zuid naar west tot noordwest en wordt overal matig.

Komende nacht valt er verspreid over het land wat (buiige) regen. In het noorden is er kans op mist. Het wordt een graad of 8. Er is weinig wind.

Morgenochtend is het meest bewolkt valt er in het noorden wat regen of motregen. In het zuiden komt een enkele bui voor. Er is weinig wind, langs de westkust is de wind matig en komt uit het noordwesten.

Morgenmiddag blijft het op de meeste plaatsen droog en soms is de zon te zien. De middagtemperatuur ligt rond de 10°C en er is weinig wind.

Morgenavond is er vrij veel bewolking en valt er af en toe nog wat (mot)regen. Er staat weinig wind, in het noorden komt de matige wind uit het oosten.

Vooruitzichten

Het weekeinde verloopt meest droog met af en toe zon. Begin volgende week neemt de kans op regen of een bui toe. De temperaturen lopen geleidelijk iets op maar blijven onder de normale waarden voor de tijd van het jaar.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 13 april tot en met donderdag 20 april Grote kans (ca 60%) op voortzetting van het licht wisselvallige weertype, met slechts af en toe een bui en temperaturen uiteindelijk rond normaal.(KNMI)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn