Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

14 april 2023 door Jannes Wiersema

Met zuidelijke wind iets hogere temperaturen.

 Vandaag wordt het met een zuidelijke wind alweer 12 tot 15 graden. Er zijn flinke perioden met zon, maar storingen liggen wel in de buurt. Vooral in het uiterste noordoosten komen in de ochtend nog wat wolkenvelden voor en daar kan dan ook een enkel buitje vallen, en later op de dag is juist het zuidwesten van het land gevoelig voor een paar wolkenvelden en een lokale bui. In de rest van het land blijft het droog.

Vanavond en vannacht is het vrij helder en soms wat nevelig, alleen in het zuidwesten hangt ook bewolking. Later in de nacht trekken er ook vanuit het noordoosten weer wat wolken het land in, maar daar vooruit koelt het in de oostelijke helft van het land nog af tot rond het vriespunt. In de kustprovincies wordt het niet kouder dan 4 tot 7 graden.

Morgen trekken in de vroege ochtend nog wat wolkenvelden over het zuidwesten, met daar ook kans op wat regen, maar al snel wordt het ook daar droog, net als in de rest van het land. Er zijn flinke perioden met zon. In de loop van de dag komt vanuit Duitsland weer een gebied met wat bewolking het land inzetten, maar het blijft zo goed als droog en de zon blijft ook af en toe tussen die bewolking doorkomen. De wind wordt tijdelijk noordelijk, 2-4 Bft, en daarmee wordt het 11 tot 15 graden.

Zondag trekt die bewolking vanuit Duitsland steeds verder het land in, maar in het westen en zuidwesten schijnt daar vooruit eerst de zon ook nog regelmatig. Vooral langs de oostgrens kan soms wat regen vallen, in het westen blijft het droog. Met nog steeds een noordelijke wind, 2-4 Beaufort, wordt het 10 tot 14 graden, maar in de regen in het oosten kan het wel enkele graden koeler zijn.

Na het weekend lijkt het weer hoe dan ook om te slaan. Op basis van de huidige berekeningen komen we volgende week steeds meer onder invloed van een hogedrukgebied boven Scandinavië, waardoor de wind bij ons naar het ‘warmere’ oosten draait. De temperaturen gaan geleidelijk omhoog, het is zo goed als droog en er is flink wat ruimte voor de zon. Het is dan later in de week wachten op de eerste dag met 20 graden. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn