Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

14 mei 2023 door Jannes Wiersema

Stuk minder zonnig dan gisteren, vanmiddag wat stapelwolken.

 

 

Er zijn brede opklaringen met soms wat hoge bewolking. Het is overal droog en de temperatuur daalt naar 8 tot 11 graden. De noordenwind is zwak, aan zee soms matig.

Vanochtend zijn er flinke zonnige perioden, maar af en toe drijf ook wat hoge sluierbewolking over. Het blijft overal droog en boven land is de noord- tot noordoostenwind zwak tot matig. In de kustgebieden wordt de wind gedurende de dag steeds meer noordwestelijk en neemt dan ook iets in kracht toe.

Vanmiddag ontstaan vooral landinwaarts stapelwolken die zeer lokaal kunnen uitgroeien tot een bui. Tussendoor is regelmatig ruimte voor de zon. Direct aan zee wordt het dan ook slechts zo’n 14 tot 16 graden, elders wordt het 18 tot 22 graden.

Vanavond en vannacht neemt de bewolking geleidelijk wat toe. Tussendoor zijn er ook opklaringen en de temperatuur daalt naar een graad of 10.

Morgen wisselen wolkenvelden en een paar zonnige perioden elkaar af. ’s Ochtends is vooral in het westen kans op wat regen of een bui, in de middag met name in het oosten. In het oosten kan het nog 20 of 21 graden worden, mits de zon voldoende doorbreekt. Elders wordt het 16 tot 19 graden. De wind draait naar het noordwesten en neemt iets in kracht toe.

Dinsdag is vooral in het zuiden vrij veel bewolking aanwezig met kans op regen. Elders is de zon ook af en toe te zien. Met een noordwestenwind wordt het nog maar zo’n 13 tot 15 graden.

Woensdag is het overwegend droog met een paar zonnige perioden. Met een noordenwind wordt nog altijd frisse lucht aangevoerd en het wordt wederom zo’n 14 graden.

De dagen daarna neemt de invloed van hogedrukgebieden weer toe. De zon is weer vaker te zien en het is meestal droog. De wind draait wat meer naar het (noord)oosten waarmee ook de temperaturen geleidelijk weer richting de 20 graden (of meer) gaan.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn