Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

21 mei 2023 door Jannes Wiersema

Warme zondag, eind van de middag en vanavond kans op onweer.

 

 

Vanochtend zijn er vrij veel wolkenvelden, maar de zon komt er af en toe al doorheen. Het blijft droog en de temperatuur loopt vrij snel op, met uitzondering van het Waddengebied. De noord- tot noordoostenwind is matig van kracht boven land, aan zee soms vrij krachtig.

Vanmiddag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De temperatuur loopt daarbij op naar 16 tot 18 graden in het Waddengebied en pal aan zee, 23 graden in het midden van het land en 25 graden in het (zuid)oosten. Door de vrij hoge luchtvochtigheid voelt het met name landinwaarts broeierig aan.

Vanavond is het op de meeste plekken nog droog met zonnige perioden, maar langs de (zuid)oostgrens neemt de kans op een paar stevige regen en onweersbuien toe. Vannacht lijken de buien verder te activeren, waarbij de nadruk ligt op het noorden en oosten. De buien kunnen lokaal voor heel veel neerslag in korte tijd zorgen met wateroverlast tot gevolg. Ook zijn bij de buien hagel en windstoten mogelijk. In het (zuid)westen is er niets aan de hand en blijft het droog. Het wordt een zwoele nacht met temperaturen tussen 12 en 16 graden en een hoge luchtvochtigheid.

Morgen volgt wederom een warme en zwoele dag. In de ochtend maakt vooral het noorden nog kans op een paar regen- en onweersbuien. Verder is het nog overwegend droog met zonnige perioden. In de middag ontstaan stapelwolken die vooral in het (uiterste) oosten opnieuw kunnen uitgroeien tot pittige regen- en onweersbuien. De temperatuur stijgt landinwaarts naar 21 tot 26 graden. Op de Waddeneilanden en pal aan zee blijft de temperatuur wederom flink achter met 14 tot 18 graden.

Dinsdag waait er een stevige noordenwind waardoor de temperaturen een stuk lager uitkomen. Het wordt maximaal 13 graden in het uiterste noorden tot een graad of 18 in Limburg. Wel is het overwegend droog met af en toe wat ruimte voor de zon.

Woensdag neemt de noordwestenwind in kracht af, het blijft droog en er is regelmatig ruimte voor de zon. De temperatuur ligt dan tussen 14 graden in het noorden en 19 in het zuiden.

De dagen daarna lijkt de wind weer wat meer richting het (noord)oosten te draaien. Daardoor kan de temperatuur geleidelijk oplopen met tijdens het Pinksterweekend waarschijnlijk weer zo’n 20 graden. Door hogedrukgebieden in onze omgeving blijft het vrijwel droog met regelmatig ruimte voor de zon.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn