Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

25 mei 2023 door Jannes Wiersema

Steeds meer zon.

 

 

De komende dagen mogen de zonnepanelen weer flink aan het werk! De zon maakt namelijk overuren en het blijft overal droog. Hoewel de temperatuur langzaam stijgt, blijft echte warmte voorlopig nog uit.

Vanochtend komt er in het oosten plaatselijk nog wat mist voor, maar deze zal snel verdwijnen. Verder is er volop zon en ontstaan er gedurende de ochtend enkele stapelwolken. In de noordwestelijke helft trekken ook enkele wolkenvelden over. In de loop van de ochtend neemt de bewolking vanuit het noorden toe richting het midden van het land. Het blijft overal droog en aan het eind van de ochtend is het in het midden van het land al opgewarmd tot 16 graden. De wind waait aanvankelijk zwak tot matig uit het noorden, maar neemt in kracht toe en wordt overal matig.

Vanmiddag kunnen we genieten van mooi weer met flinke zonnige perioden en blijft het overal droog. Een band met iets meer bewolking boven het midden van het land trekt naar het zuiden en lost tegelijkertijd op. Richting het eind van de middag schijnt de zon volop. De middagtemperatuur varieert van 13 graden op de Waddeneilanden, 18 graden in het midden van het land en een aangename 20 graden lokaal in het zuidoosten. De noordenwind is merkbaar aanwezig en waait matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig.

Vanavond scheiden we voorlopig nog niet van de zon. In het midden van het land gaat de zon onder om 21:41 uur. Vannacht is het helder en koelt het in het binnenland af. De temperatuur kan lokaal dalen tot 2 graden met kans op vorst aan de grond. De noordoostenwind neemt af tot zwak, en aan zee tot matig.

Morgen kunnen we genieten van een prachtige lentedag. De zon schijnt volop en het blijft overal droog. In het noorden van het land komen ook enkele wolkenvelden voor. De middagtemperatuur verandert niet veel ten opzichte van vandaag. Dit betekent dat de temperatuur varieert van ongeveer 14 graden op de Waddeneilanden, 18 graden in het midden van het land en in het zuiden kan het kwik de 20 graden bereiken. De wind blijft nog altijd uit het noordoosten waaien en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Tijdens het lange pinksterweekend is een hoofdrol weggelegd voor de zon en blijft het overal droog. Toch zal de temperatuur voorlopig niet sterk stijgen. Dit heeft te maken met de aanhoudende noordoostenwind. ’s Middags wordt het ongeveer 20 tot 22 graden, en op Tweede Pinksterdag bereikt het kwik maximaal 15 tot 19 graden. Op alle dagen blijft de temperatuur op de stranden enkele graden achter.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn