Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

22 juni 2023 door Jannes Wiersema

In het zuidoosten en oosten vandaag veel regen.

 

 

De dag kan met wat nevel of mist beginnen, want het is wat meer afgekoeld af dan in de voorgaande nachten.

Vanochtend is het eerst nog op de meeste plaatsen droog, met vooral in het westen en noorden flink wat zon. In het zuiden en oosten hangt al hoge bewolking en die bewolking wordt geleidelijk dikker. Een gebied met buiige regen ligt al dichtbij Limburg en een enkele van die buien kan al even de grens oversteken.

Aan het begin van de middag trekt al een gebied met regen en mogelijk ook onweer vanuit het zuidoosten het land in. Op basis van de huidige berekeningen valt de meeste regen in het zuidoosten en oosten van het land en voor Limburg, Brabant en Gelderland heeft het KNMI code geel afgekondigd. In deze hoek van het land vallen mogelijk meerdere tientallen millimeters, waardoor plaatselijk wateroverlast zou kunnen ontstaan. In het westen en noorden blijft het grotendeels droog en schijnt de zon nog af en toe. Waar de grens met de regen boven het midden van het land precies komt te liggen, is lastig aan te geven. In Limburg is behalve regen ook een enkele fikse onweersbui mogelijk, wellicht met hagel en windstoten. Ook hiervoor heeft het KNMI een code geel afgegeven.

Met een zwakke tot matige noord- tot noordoostenwind komt de temperatuur een stuk lager uit dan op de voorgaande dagen, met nog maar 20 tot lokaal 25 graden, waarbij de hoogste temperaturen voor de gebieden met zonneschijn. Op de plaatsen waar het regent, zijn de temperaturen een stuk lager.

Morgen valt in de ochtend nog een lokale bui, maar de middag verloopt zo goed als droog met ook flink wat ruimte voor de zon. De wind draait naar het noordwesten en daarmee wordt het 22 tot 27 graden.

In het weekend is het weer volop zomers. Het is op beide dagen (vrij) zonnig, maar er ontstaan ook stapelwolken en een lokale bui is niet uit te sluiten. De middagtemperaturen gaan weer omhoog. 

Zaterdag wordt het 25 tot 28 graden landinwaarts en 20 tot 24 graden aan de kust. 

Zondag is het nog warmer, met dan in het binnenland op uitgebreide schaal weer een tropische 30 graden en aan zee een graad of 23.

Na het weekend lijkt het weer wat wisselvalliger te worden. Storingen weten ons weer af en toe te bereiken, het is niet meer zo strakblauw en er is regelmatig kans op een bui. Ondanks dat de zon zich nog goed laat zien doen ook de temperaturen een stapje terug.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn