Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

24 juni 2023 door Jannes Wiersema

Veel zon en hoge temperaturen.

 

 

 

Was het de afgelopen week even wat wisselvalliger in Nederland, dit weekend bepaald een hogedrukgebied het weer. Het trekt van Frankrijk naar Midden-Europa en zorgt ervoor dat vooral morgen met een zuidenwind flink warmere lucht wordt aangevoerd.

Vandaag is er flink wat ruimte voor de zon, maar ontstaan ook stapelwolken. Vooral in het oosten en noordoosten zijn dat er meer en daar kunnen ze soms een beetje uitsmeren. Heel lokaal kan daar een buitje uit vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Er waait een zwakke tot matige westelijke wind en daarmee wordt het 25 tot 29 graden in het binnenland en 20 tot 24 graden aan de kust.

Vanavond is het nog lang warm,

komende nacht verloopt tamelijk helder, Bij een naar zuid tot zuidoost draaiende wind, dalen de temperaturen tot ongeveer 14 graden in het noorden en omstreeks 17 graden in het zuiden van het land.

Morgen verloopt vergelijkbaar met vandaag, al is het dan overal droog en wordt het met een naar zuid tot zuidoost gedraaide wind nog iets warmer. In het binnenland wordt het op grote schaal weer tropisch warm, 30 tot 32 graden, en aan de kust wordt het een graad of 24.

Na het weekend blijft het ook nog vrij rustig zomerweer, met flink wat ruimte voor de zon, maar af en toe lijkt er dan ook weer wat nattigheid te gaan vallen. In de nacht naar maandag is dat een enkele regen- of onweersbui en overdag een lokale bui in het (noord)oosten van het land. Dinsdag en woensdag lijkt het op de meeste plaatsen droog te blijven. Doet het kwik maandag en dinsdag nog tijdelijk een stapje terug, met 20 tot 24 graden, op woensdag wordt het tijdelijk weer een tikkeltje warmer.

In de tweede helft van de nieuwe week lijkt het duidelijk wisselvalliger te worden, komt er meer wind en bestaat ook de kans dat de temperaturen structureler omlaag gaan..(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn