Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

28 juni 2023 door Jannes Wiersema

Veel bewolking met soms wat regen.

Met een westelijke aanvoer is het de komende dagen Hollands zomerweer. Er staat geregeld een stevige bries en af en toe schuift wat regen over of ontstaat een bui. De middagtemperaturen zijn met 19 tot 25 graden gemiddeld voor deze tijd van het jaar.

Vandaag trekt een regenzone van west naar oost het land over, met wolkenvelden en af en toe regen. In het noordoosten is het in de vroege ochtend eerst nog even droog met misschien een gaatje voor de zon, maar al snel raakt het ook daar bewolkt met soms wat gespetter.

Later vanochtend en vanmiddag wordt het vanuit het westen droog. Het blijft dan overwegend bewolkt, maar vooral in et westen piept ook de zon er weer af en toe doorheen. Met een matige zuidwestenwind wordt het 21 graden aan de kust tot 24 graden in het binnenland

Vanavond is het zo goed als droog, met een mix van wolkenvelden en opklaringen.

Vannacht trekt vanuit het noordwesten een enkele bui het land in. Daarbij wordt het niet kouder dan 16 tot 18 graden.

Morgen valt in de ochtend al een lokale bui, maar is er ook ruimte voor de zon. In de loop van de middag neemt de kans op een bui toe en dan kan daar ook een stevige tussen zitten, met onweer. Er waait een zuidwestelijke wind, landinwaarts zwak en aan de kust matig, en de middagtemperatuur stijgt tot tussen 21 en 23 graden aan zee en tot 26 graden in Brabant en Limburg. Het is dus een behoorlijk warme dag.

Vrijdag laat de zon zich weer iets vaker zien, het meeste in de kustprovincies. In de ochtend valt langs de oostgrens eerst nog wat regen, daarna is het een tijdlang droog. In de loop van de dag ontstaan landinwaarts stapelwolken en daarvan zou in het oosten ook een enkele tot een bui kunnen uitgroeien. De wind draait iets meer naar het noordwesten en daarmee wordt het een graadje minder warm; tussen 19 en 23 graden.

Van het weekend is zaterdag de minst mooie dag. Het is bewolkt en er valt af en toe regen. De wind is terug naar het zuidwesten gedraaid, trekt ook iets aan en het wordt 20 tot 22 graden.

Zondag valt waarschijnlijk alleen in het noordwesten een lokale bui, verder is het droog met een mix van zon en stapelwolken. Het waait stevig, aan de kust windkracht 5 tot 6, en het wordt 21 tot 24 graden.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn