Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

02 juli 2023 door Jannes Wiersema

Zon en stapelwolken.

 

 

Vandaag is er een mix van zon en stapelwolken, met 19 tot 23 graden is het iets aan de frisse kant voor begin juli en er staat veel wind. Komende dagen is het licht wisselvallig met geregeld zon en soms een bui bij een graad of 21. Later in de week krijgen we weer meer hogedrukinvloeden. Het wordt dan zonniger en flink warmer.

Vanochtend wisselen zon en stapelwolken elkaar af, in het noorden komt lokaal een buitje voor. Vanmiddag zou een enkele stapelwolk net kunnen uitgroeien tot een buitje, maar op verreweg de meeste plekken blijft het droog. Wel waait er een matige tot vrij krachtige wind, in het noordelijk kustgebied soms krachtig (windkracht 6). De temperatuur stijgt naar zo’n 19 graden in het noordwesten tot 23 graden in het zuidoosten.

Vanavond en vannacht is het op een enkele bui in het noorden na droog en wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. De temperatuur daalt naar 11 graden in het zuidoosten tot 16 graden aan zee.

Morgen wisselen zon, stapelwolken en een paar buien elkaar af. De temperatuur stijgt naar 18 graden op de Wadden tot 22 in Limburg. Het waait daarbij stevig uit het westen. Boven land is de wind matig tot vrij krachtig (4 à 5 Beaufort) en aan zee krachtig tot hard (windkracht 6 à 7).

Dinsdag en woensdag is het wisselvallig met een aantal (stevige) buien die over het land trekken, mogelijk met onweer. Daarbij is ook vrij veel bewolking aanwezig en kan het soms flink waaien. Op beide dagen ligt de temperatuur zo rond de 20 graden.

De dagen daarna neemt de kans op neerslag af en komt de zon er een stuk vaker doorheen. De temperaturen gaan dan ook weer oplopen met op vrijdag landinwaarts zomerse temperaturen van 25 tot 28 graden. In het weekend zijn regionaal zelfs tropische temperaturen rond 30 graden mogelijk.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn