Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

29 juli 2023 door Jannes Wiersema

Geregeld zon, ook stapelwolken en een enkele bui.

 

 

Was het gisteren nog op veel plaatsen min of meer droog met af en toe zon en aardige temperaturen, dit weekend is het wisselvallig met buien, maar tussendoor ook zon. De temperatuur zakt morgen weer tot 20 graden. Volgende week wordt het nog frisser en blijft het zeer wisselvallig. Stabiel zomerweer zit er voorlopig niet aan te komen.

Vandaag start de ochtend op de meeste plaatsen droog en de zon laat zich af en toe zien. In het zuidoosten is kans op een bui en later in de ochtend stijgt ook in het westen de buienkans. De zuidwestenwind houdt zich dan nog rustig.

Vanmiddag activeren de buien en trekken ze naar het oosten. Er is kans op onweer en hagel en het kan even flink doorplenzen. In het westen wordt het al snel droog en daar breekt de zon flink door, later in de middag gebeurt dat ook in de rest van het land. De zuidwestenwind neemt even flink toe tot een windkracht 3-4 in het binnenland en windkracht 5 tot 6 in de kustprovincies. Het wordt 20 graden in het noorden tot 22 in het zuiden.

Vanavond blijft het noorden nog gevoelig voor een bui, in de rest van het land wordt het droog en klaart het op. In de komende nacht neemt ook langs de westkust de kans op een bui toe. De temperatuur zakt tot 12 graden in het binnenland en 16 graden aan zee.

Morgen ontstaan al snel weer nieuwe buien, daarbij is wederom een kleine kans op onweer en hagel. De meest actieve buien zitten dan in het noorden, in het zuiden is het veel vaker droog. Tussen de buien door is overal de zon te zien. Er waait een stevige zuidwestenwind, windkracht 4 tot 6. De temperatuur gaat omlaag en ligt in de middag tussen 19 en 22 graden. Normaal is het in deze tijd van het jaar van noord naar zuid 22-25 graden.

Maandag lijkt een bewolkte en kletsnatte dag te worden met nog steeds veel wind. De normale temperatuur voor eind juli wordt bij lange na niet gehaald want het wordt maar 18 tot 20 graden.

Ook dinsdag blijft het niet droog. Sterker, er trekken flinke buien met onweer over het land. Tussendoor kan de zon af en toe even schijnen. De stevige zuidwestenwind neemt wel wat af. Het wordt 18 tot 20 graden.

Vanaf woensdag komt ons land in een noordwestelijke stroming terecht. Daardoor blijft het wisselvallig en koel, vaak wordt de 20 graden niet eens gehaald en dat blijft zo tot in het volgende weekend. Af en toe zijn er ook zonnige momenten, maar een overgang naar droog en warm zomerweer zit er tot half augustus niet in. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn