Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

11 augustus 2023 door Jannes Wiersema

Vandaag zomerse warmte.

Vandaag wordt het, geholpen door een zuidelijke wind, nog een stuk warmer dan gisteren. We kunnen rekenen op temperaturen van 24 graden in het Waddengebied en 28 of 29 graden in Brabant en Limburg. Daarmee wordt het gelijk de warmste dag van de week. Er is flink wat zon, maar in de loop van de middag neemt de kans op een regen- of onweersbui wel toe, met name in de oostelijke helft van het land. Maar op veel plaatsen zal het droog blijven. De wind is morgen matig uit zuid tot zuidwestelijke westelijke richting.

Ook vanavond en de komende nacht kan nog een enkele bui voorbij komen. Het is dan op de meeste plaatsen bewolkt en het wordt daardoor een zachte nacht. Het kwik daalt niet verder dan tot een graad of 17.

Het weekend begint zaterdag wisselvallig met enkele regen- en onweersbuien, lokaal kunnen dat best pittige exemplaren zijn. Vervolgens trekken die wel weer snel naar Duitsland weg. Vanuit het westen klaart het vervolgens mooi op en daardoor is het in de middag vrijwel droog met nog aardig wat zon, tussen de stapelwolken door. De temperaturen zijn weliswaar iets lager dan vrijdag, maar het blijft aangenaam met 21 graden aan zee tot 24 graden landinwaarts.

Zondag hebben we vergelijkbare temperaturen. Er is vrij veel bewolking, met ook geregeld zon er tussendoor. In de loop van de ochtend lijken ook wel weer een paar buitjes te ontstaan, maar het stelt al een stuk minder voor dan op zaterdag. Ook de temperatuur krabbelt alweer wat op, het wordt dan 21 tot 25 graden.

Ook na het weekend houden we nog een tijdje fraai zomerweer. Het is zeker niet alleen maar zonnig en warm, maar de maandag ziet er al weer wat zonniger en droger uit dan de zondag, en op veel plaatsen is het net ietsje warmer.

Vrijwel de hele rest van de week blijven we dagelijks tussen 21 en 26 graden uitkomen. Daarbij komt de zon heel goed aan bod, en is er ook elke dag wel kans op een enkele bui. Mogelijk wordt het rond het nieuwe weekend nog wat warmer. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn