Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

13 augustus 2023 door Jannes Wiersema

Zon, wolkenvelden en zeer lokaal een buitje.

 

Vanochtend zijn er zonnige perioden maar vanuit het zuidwesten trekken ook wolkenvelden over. Het is overal droog en de zuidwestenwind is overwegend matig van kracht.

Vanmiddag blijven zon en wolken elkaar afwisselen. Zeer lokaal kan een buitje ontstaan, maar op verreweg de meeste plekken blijft het gewoon droog. De temperatuur stijgt naar 21 graden aan zee en 24 of 25 graden in het zuidoosten.

Vanavond en vannacht verdwijnen de lokale buitjes en klaart het breed op. In de loop van de nacht trekken soms wel wat sluierwolken over. De wind valt weg en het koelt af naar 12 tot 15 graden.

Morgen is er veel ruimte voor de zon en blijft het vrijwel overal droog. De wind draait naar het zuiden tot zuidoosten en daarmee wordt wat warmere lucht aangevoerd. Het wordt 23 graden op de Wadden, 26 graden in het midden van het land en lokaal 28 graden in het zuiden.

Dinsdag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. Daarbij is vooral landinwaarts ook kans op een enkele bui. Met een naar het westen draaiende wind wordt het wat minder warm dan op maandag, maximaal 20 graden aan zee tot lokaal 25 graden in het zuidoosten.

Vanaf woensdag is het vrij warm zomerweer met temperaturen die regelmatig de zomerse grens van 25 graden aantikken of overschrijden. In het weekend kan het regionaal zelfs tropisch warm worden met lokaal 30 graden. Daarbij is het op een enkel buitje na droog en er is flink wat ruimte voor de zon.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn