Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

16 augustus 2023 door Jannes Wiersema

Rustig en zonnige perioden, zuiden meer wolken.

 

Vanochtend beginnen we hier en daar met mist, maar de zon gaat daar snel korte metten mee maken. Het wordt vandaag opnieuw een mooie zomerdag. Er zijn flinke zonnige perioden met vooral landinwaarts ook stapelwolken. In het uiterste zuiden en zuidoosten kan de dag wat tegenvallen door wat meer wolkenvelden. Dit is ook de plek waar eventueel nog een enkele bui kan ontstaan. Maar op veruit de meeste plaatsen in het land wordt het een droge dag. De wind draait naar het noordoosten, is hoogstens zwak, maar hiermee wordt het toch een fractie minder warm. De temperatuur stijgt naar 21 graden op de Wadden en 24 a 25 graden in het binnenland. In het zuiden kan het heel lokaal nog wel 26 graden worden.

Vanavond neemt de wind verder af, en op de meeste plaatsen zijn er brede opklaringen, al kan er in de zuidelijke helft ook wat bewolking achterblijven. Het blijft wel droog en het koelt vannacht uiteindelijk af naar een graad of 14.

Ook morgen doen we weer een klein stapje terug voor wat de temperatuur betreft, maar nog altijd blijft het heel fraai zomerweer. Er is wat meer bewolking aanwezig dan de dagen ervoor, met name in de zuidoostelijke helft van het land en daar kan ook weer een lokale bui ontstaan. In het westen en noorden komt de zon er wel behoorlijk door. De noordoostenwind trekt wat aan en de temperaturen komen uit tussen 20 en 24 graden.

Vanaf vrijdag begint de temperatuur juist weer in rap tempo op te lopen. De wind draait via het oosten naar het zuiden en zo kan heel warme lucht ons bereiken.

Op vrijdag hebben we in bijna het hele land weer temperaturen tussen 25 en 30 graden en op zaterdag komt de tropische 30 graden opnieuw in beeld. Wel is er dan kans op een paar fikse regen- en onweersbuien, en hoe warm het wordt zal zeer afhankelijk zijn van de timing van die buien. De luchtvochtigheid is in elk geval hoog en het zal daardoor nogal klam aanvoelen. En ondanks de buien wordt de warmte voorlopig nog niet echt verdreven. Zondag is het droog en zonnig bij een graad of 27.

Na het weekend blijft de zon volop schijnen en komen we mogelijk nog een keer aan tropische temperaturen.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn