Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

01 september 2023 door Jannes Wiersema

Nog één storing te gaan.

Een storing schuift vanuit het zuiden het land in en vanochtend beginnen gaat het in het zuiden dus af en toe regenen. Het kan zijn dat het midden van het land zich op enig moment ook even aansluit: de precieze koers van de regen blijft nog wat onzeker.

In het noorden blijft het mogelijk tot de avond droog. Daar komt de zon er ook nog geregeld door. Verder lijkt het erop dat de neerslag later in de middag een meer buiig karakter krijgt. Dan kan het lokaal ook onweren.

Doordat de wind, die in het noorden oostelijk is, in het zuiden meer naar een zuidelijke richting draait, stroomt warmere lucht in de loop van de dag ons land binnen. Ondanks het bijna ontbreken van de zon wordt het toch zo’n 18 tot 21 graden.

Vanavond trekt de storing via het noorden weg en wordt het op de meeste plaatsen droog en vannacht koelt het dan af tussen 10 graden, lokaal in het noorden en 15 graden in het zuiden.

In het weekend krijgen we te maken met de invloed van een hogedrukgebied, dat ons een tijdje behoorlijk fraai weer gaat brengen. Daardoor gaan we de zon een stuk vaker zien en gaat de temperatuur weer wat stijgen.

Zaterdag hangen eerst de restjes van de storing van vrijdag nog boven ons land. Het is dan nog wat bewolkt en er is vooral in het midden van het land nog kans op een lokale bui. Maar de zon doet in de loop van de dag steeds beter mee en de maxima komen bovendien al tussen 20 en 24 graden uit. Er is niet veel wind, het waait zwak vanuit richtingen tussen noord en oost.

Op de zondag lijkt de nazomer echt los te barsten. Het is een stuk zonniger, met alleen wat sluierwolken, maar ondanks dat staan in het hele land 7 tot 10 zonuren op het programma en blijft het geheel droog. Ook dan hebben we temperaturen tussen 20 en 24 graden.

Ook in de nieuwe week ziet het er zonnig en droog uit. Vanwege een wind met een vaak oostelijke component lopen de temperaturen nog wat verder op. Er liggen een paar zomerse dagen met flink wat zon, nauwelijks neerslag en temperaturen tot 27 graden voor ons klaar. In het zuiden kan het later lokaal zelfs 28 of 29 graden worden. Dit zomerachtige weer lijkt op dit moment minstens tot en met vrijdag aan te houden.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn