Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

08 september 2023 door Jannes Wiersema

Opnieuw veel zon en (zeer) warm.

Vandaag komt het aantal zonuren, net als op alle eerdere dagen deze week, op 11 uit. Het wordt wederom stralend zomerweer dus. De wind wordt tijdelijk variabel en draait aan de kust even naar het westen, waardoor het daar een fractie minder warm wordt, met nog 25 tot 27 graden. In de rest van het land warmt het op naar 29 tot lokaal 31 graden. Ook wordt de lucht in de kustgebieden door de draaiende wind iets vochtiger.

Vanavond blijft het lang warm, de komende nacht is het helder en kan vooral in de kustgebieden plaatselijk mist ontstaan. In het binnenland blijft het waarschijnlijk bij een enkele mistbank of wat grondmist. Het koelt af tot rond 13 graden op de koudste plaatsen, maar in dorpen en steden is het net als in voorgaande nachten warmer.

Zo kan er ook morgen in de vroege ochtend lokaal een mistbank of wat nevel voorkomen. Dit verdwijnt echter snel, waarna de zon weer volop de ruimte krijgt. Eventueel zouden er in de middag een paar vriendelijke stapelwolkjes kunnen ontstaan. Wind is er nauwelijks, en de temperatuur komt ongeveer hetzelfde uit als op vandaag, tussen 26 en 31 graden.

Zondag is de wind weer terug in de zuidoosthoek en gaat alles weer op dezelfde manier door. De zon schijnt weer volop, en opnieuw kan een groot deel van het land tropische temperaturen verwachten. Op de warmste plaatsen kan het zelfs 32 graden worden.

Ook maandag lijkt nog een flink warme dag te worden, al komen de temperaturen waarschijnlijk een fractie lager uit dan zondag Wel zien we dan de eerste tekenen van een weersomslag. Er drijft al langzaam wat meer bewolking binnen, op nadering van een storing.

Het lijkt erop dat er in de nacht naar dinsdag een paar flinke regen- en onweersbuien gaan vallen. Hetzelfde geldt voor dinsdag overdag. Tussendoor wordt het dan nog een graad of 25, maar na dinsdag doet het kwik nog een stap terug en is de hitte echt verdreven. daarbij neemt vooral later volgende week de kans op enkele buien opnieuw toe…(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn