Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

10 december 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend is er veel zon en is het droog,alleen in het noordoosten overheerst eerst nog de bewolking,maar ook daar komt de zon af en toe te voorschijn. In de middag neemt de bewolking van het westen uit weer toe met tegen de avond  vooral in het noorden en westen wat lichte regen. De middagtemperatuur stijgt naar 7°C. De wind is zuidwestelijk, zwak tot matig. In de loop van de middag en avond wordt de wind zuidelijk en neemt toe naar vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft, langs de kust. Daar kunnen zware windstoten van 75-85 km/u voor komen.

Komende nacht is het bewolkt en valt er regen. Tegen de ochtend wordt het in het westen en noorden droog. De minima dalen naar rond de 5°C. De zuidwestenwind neemt af naar matig, aan zee naar vrij krachtig.

Morgenochtend kan het in het zuidoosten en uiterste oosten eerst nog regenen. Elders klaart het van het westen uit op. In de avond is er vooral aan de westkust en in het zuidoosten kans op een bui. Het wordt circa 7°C. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig 3 -5 Bft

Vooruitzichten

Eerst perioden met regen en temperaturen rond normaal. Zaterdag vooral in de kustprovincies kans op zware windstoten. Na het weekeinde (vrij) zacht en een afnemende neerslagkans.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn