Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

11 december 2019 door Jannes Wiersema

Er valt vanochtend in het midden, oosten en zuidoosten van het land nog regen. De regenzone beweegt langzaam oostwaarts en verlaat begin van de middag het land. Vanuit het westen uit opklaringen. ’s Middags is het overal droog en is er ruimte voor de zon, vooral in het westen en noordwesten. Vanavond is er vooral aan de westkust kans op een regenbui. Het wordt circa 7°C. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig 3 – 5 Bft.

Komende avond en nacht is het wisselend bewolkt en trekken enkele regenbuien over het land. De minima lopen uiteen van een graad of 2 in het noordoosten tot 5 °C in het zuidwesten. Er staat een matige zuidenwind 3 – 4 Bft. In de loop van de nacht draait de wind in het westelijk kustgebied naar een westelijke richting en neemt toe naar (vrij) krachtig 5 Bft.

Morgenochtend komen er in het noordoosten nog enkele buien voor. Elders is het aanvankelijk droog en is er ruimte voor de zon. In de middag neemt de bewolking van het westen uit toe, in de loop van de avond gevolgd door perioden met regen. Later op de avond is er in het oosten ook wat natte sneeuw niet geheel uitgesloten. In het uiterste noordoosten blijft het waarschijnlijk nog droog. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. Er staat een matige, aan de kust (vrij) krachtige zuidwestelijke wind. In de avond draait de wind naar zuid tot zuidoost 3 – 6 Bft.

Vooruitzichten

Eerst perioden met regen en temperaturen rond normaal. Zaterdag vooral in de kustprovincies kans op zware windstoten. Na het weekeinde (vrij) zacht en later een afnemende neerslagkans.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn