Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

12 december 2019 door Jannes Wiersema

Overdag meest droog en geregeld zon.

Vanochtend zijn er wolkenvelden en (mot)regent het nog plaatselijk in het noordoosten en oosten. In het westen en zuidwesten begint de dag met zonnige perioden en in de loop van de dag komt de zon ook elders tevoorschijn. In de middag neemt de bewolking van het zuidwesten uit weer toe, tegen de avond gevolgd door wat regen in het zuidwesten. In de loop van de avond gaat het op steeds meer plaatsen regenen, maar in het noordoosten blijft het nog op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. Er staat een matige, aan de kust (vrij) krachtige zuidwestelijke wind. In de avond draait de wind naar zuid tot zuidoost en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6 à 7 Bft.

Komende nacht regent het van tijd tot tijd met in het oosten en noordoosten kans op natte sneeuw. De minimumtemperatuur ligt rond 2°C en de zuid- tot zuidoostenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard 3 – 7 Bft.

Morgen is het meest bewolkt en zijn er perioden met regen. Later op de dag verlaat de meeste regen het oosten, maar kan er nog wel een enkele bui onstaan. De middagtemperatuur varieert van 3°C in het noordoosten tot 7°C in het zuidwesten. De zwakke tot matige wind komt in de ochtend uit uiteenlopende richtingen 2 – 3 Bft. In de middag en avond wordt de wind op steeds meer plaatsen westelijk en neemt toe tot matig, aan de westkust tot vrij krachtig of krachtig 3 – 6 Bft. Vooral aan de zuidwestkust kan de wind mogelijk enige tijd hard worden 7 Bft.

Het weekend is wisselend met enkele buien waarbij er op zaterdag ook kans bestaat op hagel,verder soms wat zon en er staat veel wind op zaterdag met name in de kustprovincies is de kans op zware windstoten vrij groot. Ook na het weekend is het eerst nog wisselvallig, maar vanaf woensdag wordt het droger en rustiger. Het blijft voorlopig aan de zachte kant, met name in de nachten,want die blijven vorstvrij.

Vooruitzichten

Eerst perioden met regen en temperaturen rond normaal. Zaterdag vooral in de kustprovincies kans op zware windstoten. Na het weekeinde (vrij) zacht en later een afnemende neerslagkans.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn