Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

14 december 2019 door Jannes Wiersema

Onstuimig weekeinde

In de middag een bui.

Vanochtend trekt een regengebied naar het oosten weg en van het westen uit klaart het tijdelijk wat op met ook soms wat zon,maar later in de ochtend en vanmiddag ontstaan buien die lokaal vergezeld kunnen gaan van hagel, onweer en zware windstoten tot circa 75 km/uur in zuid Limburg komt het mogelijk tot uitschieters van 80 km/uur. De west- tot zuidwestenwind neemt boven land toe tot vrij krachtig of krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer tot hard of stormachtig, windkracht 7 tot 8.De temperatuur komt uit op 7 graden.

Vanavond zijn er enkele opklaringen en de wind neemt geleidelijk af,komende nacht arriveert een volgende storing. De bewolking neemt dan weer toe gevolgd doorpitge buien met onweer en hagel met tijdens buien zware windstoten van 75 tot 90 Km/U meet name in de kustgebieden.De temperatuur daalt naar tussen 2 graden in het noordoosten en 6 graden in het zuidwesten.De zuidwestenwind is matig en in de kustprovincies vrij krachtig. Later in de nacht komt er aan de kust een harde tot stormachtige wind te staan 4 – 8 Bft.

Morgenochtend trekken de buien het land uit. Vervolgens klaart het op en komt de zon erbij,in het noordwestelijk kustgebied zijn in de middag enkele buien mogelijk. De temperatuur stijgt naar 8 graden.De zuidwestenwind neemt in het binnenland af naar zwak of matig, in de kustgebieden staat echter eerst nog vrij krachtige tot krachtige, in het noordwestelijk kustgebied een harde wind 2 – 7 Bft.

De vooruitzichten voor de komende week:

Na dinsdag meest licht wisselvallig met soms een bui en zo nu en dan wat zon. De middagtemperaturen komen boven normaal uit met op dinsdag maxima tussen 11 en 15 graden wat zelfs zeer zacht is voor deze tijd van het jaar.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn