Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

15 december 2019 door Jannes Wiersema

Veel wind en buien, mogelijk met onweer en/of hagel.

Het is wisselend bewolkt en er trekken nog enkele buien over het land, die gepaard kunnen gaan met onweer, hagel en windstoten. In het begin van de middag leeft vooral in het westen en noorden van het land de buienactiviteit weer op, waarbij hagel en onweer mogelijk zijn. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De zuidwestelijke wind is meest matig, in de kustprovincies vrij krachtig, langs de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft, vanochtend stormachtig, 8 Bft. Langs de kust zijn vanochtend nog zware windstoten tot ongeveer 95 km/u mogelijk.

Komende nacht kan in het uiterste noordwesten eerst nog een bui voorkomen. Verder is er alleen hoge bewolking en blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C. De wind is zuid tot zuidwest, matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Morgen overdag is er in eerste instantie alleen (dunne) hoge bewolking. In het begin van de middag wordt de bewolking van het zuiden uit dikker en kan daar wat lichte regen vallen. De regen breidt zich in loop van de middag noordwaarts uit. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. De wind is zuidelijk, zwak tot matig, aan de kust eerst nog (vrij) krachtig.

Vooruitzichten
Wolkenvelden en met uitzondering van woensdag op alle dagen regen of buien. Het blijft aanhoudend zacht met een zeer zachte dinsdag als uitschieter.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn