Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

17 december 2019 door Jannes Wiersema

Af en toe zon, zeer zacht.

Er zijn er wolkenvelden waar de zon af en toe doorheen breekt. Het blijft op de meeste plaatsen droog. Met maxima van 10°C in het Waddengebied tot 15°C in het zuidoosten is het zeer zacht. Tegen de avond neemt de bewolking van het westen uit toe en gedurende de avond trekt een gebied met regen oostwaarts over het land. In het zuidoosten is er kleine kans op onweer. De wind is zuidelijk en matig, in het noordwestelijk kustgebied later vrij krachtig. In de avond draait de wind naar westelijke richtingen en neemt af naar zwak, aan de kust en op het IJsselmeer naar matig.

Komende nacht trekt de regen weg naar Duitsland. Van het westen uit klaart het op en lokaal kan er een mistbank ontstaan. Het koelt af naar ongeveer 4°C. De wind draait van west naar zuidwest en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Morgen in de ochtend lossen eventuele mistbanken op en zijn er enkele wolkenvelden, maar in de middag komen er meer opklaringen. Het blijft droog en in de middag neemt de bewolking aan de westkust weer toe. De maximumtemperatuur komt uit op circa 8°C. De zuidwestenwind trekt aan naar matig. In de avond draait de wind naar zuid en neemt aan zee en op het IJsselmeer toe naar vrij krachtig.

Vooruitzichten
In het algemeen veel bewolking en van tijd tot tijd perioden met regen of buien en een stevige wind. Temperaturen aanvankelijk ruim boven normaal, later dichter bij normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn