Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

20 december 2019 door Jannes Wiersema

Veel bewolking en af en toe regen

Van het zuidwesten uit wordt de bewolking geleidelijk dikker en gaat het af en toe regenen, met name boven het westen van het land. In de loop van de middag trekt de regen naar het noordoosten weg. Er volgen dan enkele opklaringen maar een enkele bui blijft mogelijk. Het wordt opnieuw erg zacht met maxima rond 13°C. De zuidoostenwind wordt matig tot vrij krachtig. Aan zee, boven het IJsselmeer en ’s ochtends in de Limburgse heuvels wordt de wind vrij krachtig tot krachtig. In de middag draait de wind naar zuid tot zuidwest en kan dan in de kustgebieden af en toe hard zijn, 7 Bft.

Komende avond en nacht worden brede opklaringen afgewisseld door wolkenvelden. Het blijft op de meeste plaatsen droog, alleen in het noordwesten is er kans op een bui. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Ook morgen is er tamelijk veel bewolking. In het noordwestelijk kustgebied en in het zuidoosten is er kans op een bui, in de rest van het land blijft het overdag zo goed als droog. In de loop van de avond gaat het in de zuidelijke helft regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De zuidelijke wind is overwegend matig, aan de zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de avond draait de wind naar zuidoost.

Vooruitzichten
Wisselvallig en vrij zacht met van tijd tot tijd regen. Tijdens de Kerstdagen wordt het mogelijk droger met meer zon.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn