Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

24 december 2019 door Jannes Wiersema

Eerst regen, later buien.

De ochtend verloopt bewolkt en zijn er perioden met regen. Het regengebied trekt naar het noordoosten en verlaat in de loop van de middag het land. Daarachter wordt het half tot zwaar bewolkt met enkele buien, die in het zuiden lokaal met hagel gepaard gaan. Aan de kust is er een kleine kans op onweer. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het noordoosten tot 11°C in het zuiden. De wind is eerst zuidelijk en overwegend matig. In de loop van de dag wordt de wind in het noorden zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen. In de rest van het land steekt een vlagerige westelijke wind op, boven land overwegend vrij krachtig, aan de kust krachtig en tijdelijk hard met aan zee windstoten rond 80 km/u. Later in de middag en in de avond neemt de wind af naar zwak tot matig, aan de kust naar vrij krachtig.

Komende nacht is er veel bewolking, komen er verspreid over het land buien voor en zijn er slechts enkele kortdurende opklaringen. De minima liggen rond 6°C. De west- tot noordwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig.

Eerste kerstdag zijn er wolkenvelden en komt de zon vooral later op de dag van tijd tot tijd tevoorschijn. Verspreid over het land komen enkele buien voor. In de avond wordt het op steeds meer plaatsen droog. Het wordt een graad of 9 en de west- tot noordwestenwind is boven land matig, aan zee in de ochtend vrij krachtig. Later op de dag neemt de wind af naar zwak tot matig.

Vooruitzichten
(Vrij) zacht met kans op regen, in en net na het weekeinde enkele droge dagen waarbij er een 40% kans is dat het (vrij) koud wordt met ’s nachts lichte vorst.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn