Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

26 december 2019 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden en op de meeste plaatsen droog.

Wolkenvelden overheersen, maar in opklaringen komen plaatselijk mistbanken voor. In de loop van de ochtend lossen de mistbanken geleidelijk op. In de loop van de dag wordt de bewolking van het zuidwesten uit dikker, maar het blijft tot halverwege de middag nog vrijwel overal droog. In de late middag en avond gaat het met name in het zuidwesten en zuiden af en toe licht regenen. De middagtemperatuur ligt rond 6°C, maar daar waar mist lang blijft hangen wordt het niet warmer dan een graad of 3. In de avond komen er in de noordelijke helft steeds meer opklaringen voor en vooral in het noordoosten kan een enkele mistbank ontstaan. Er staat een zwakke tot matige zuidoostelijke wind.

Komende nacht komen er in de noord(oost)elijke helft brede opklaringen voor waarin vooral in het noorden mist kan ontstaan. In de zuidelijke helft komt meer bewolking voor en in het zuidwesten en uiterste zuiden valt nog af en toe lichte regen. De minimumtemperatuur ligt varieert tussen -2°C in langdurige opklaringen en +5°C in het zuidwesten. De wind wordt oostelijk en is zwak tot matig, aan de kust en boven het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Morgen begint vooral in het noorden grijs met mist, pas in de tweede helft van de ochtend oplossend. Elders komen opklaringen voor en is de zon te zien. In het uiterste zuiden komt hogere bewolking voor. De middagtemperatuur ligt tussen 2°C daar waar mist lang blijft hangen en 6°C in het zuidwesten. De wind is oostelijk en zwak tot matig.

Vooruitzichten
Overwegend droog en eerst zonnige perioden en s’ nachts op veel plaatsen lichte vorst. Later meer bewolking en hogere temperaturen.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn