Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

30 december 2019 door Jannes Wiersema

Droog en van het westen uit zonnig.

Vanochtend is het droog en de nog aanwezige wolkenvelden zullen geleidelijk gaan verdwijnen waarna het overal zonnig wordt. Aan het einde van de middag kan er in de noordwestelijke helft plaatselijk laaghangende bewolking en nevel ontstaan. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het noordoosten tot 8°C in het noordwesten en in Zuid-Limburg. De zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft.

Komende nacht wordt het op steeds meer plaatsen nevelig en vooral in het midden en zuiden kan ook mist ontstaan. Daarnaast beweegt er van het noorden uit bewolking over het land en af toe kan er lokaal wat lichte regen of motregen vallen. Later in de nacht klaart het van het noorden uit weer op en in opklaringen kunnen dan ook in het noorden enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van iets onder nul landinwaarts in langdurige opklaringen tot +6°C langs de kust. Landinwaarts kan het lokaal glad worden. De wind blijft boven land op de meeste plaatsen zuidwest en zwak tot matig. In het noordwesten en uiterste noorden draait de wind naar noordwest en kan in het Waddengebied vrij krachtig worden.

Morgenochtend komt er met name in het midden en mogelijk ook het noorden (dichte) mist voor. In het zuiden is het waarschijnlijk nevelig met laaghangende bewolking. De mist kan in het midden mogelijk hardnekkig zijn en de hele dag blijven hangen, in het noorden klaart het geleidelijk op en gaat de zon schijnen. Op Oudejaarsavond kan de (dichte) mist zich weer uitbreiden, met name naar het noorden van het land. Na de jaarwisseling kan er mede als gevolg van vuurwerk mogelijk zeer dichte mist ontstaan. De kans daarop lijkt voorlopig het grootst in de noordoostelijke helft van het land. De maximumtemperatuur loopt uiteen van +3°C in hardnekkige mist tot +8°C in het noordelijk kustgebied. De wind is overwegend zwak en veranderlijk, in het zuiden zwak en zuidoostelijk.

Vooruitzichten
Tijdens de jaarwisseling kans op dichte mist. Daarna enkele dagen met met overdag zonnige periode en ’s nachts vooral landinwaarts lichte vorst. Donderdag/vrijdag waarschijnlijk lichte regen en wisselend bewolkt.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn