Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

01 januari 2020 door Jannes Wiersema

Mist en laaghangende bewolking, lokaal ook zon.

In grote delen van het land is het mistig of bewolkt, in het Noordoosten en zuidoosten vriest het de eerste uren nog licht en kan het lokaal glad zijn. De bewolking houdt vandaag de overhand en lokaal is de mist hardnekkig. Vooral in het oosten en zuidoosten laat de zon zich ook zien. De maximumtemperatuur loopt uiteen van +2°C in hardnekkige mist en nevel tot plaatselijk 6°C daar waar de zon schijnt. De zuidoostenwind is zwak tot matig.

Vanavond kan op veel plaatsen opnieuw mist ontstaan. In de nacht naar donderdag gaat de eventuele mist over in nevel en laaghangende bewolking. Het blijft droog. In de avond kan de temperatuur op veel plaatsen nog dalen tot iets onder het vriespunt en kan het lokaal glad worden. In de loop van de nacht loopt de temperatuur echter geleidelijk weer wat op. De zuidelijke wind is zwak, langs de kust en op het IJsselmeer matig.

Morgen is het op veel plaatsen bewolkt en nevelig en blijft het overwegend droog. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C. De zuidelijke wind neemt geleidelijk in kracht toe en wordt matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, later mogelijk krachtig, 6 Bft.

Vooruitzichten
Vrijdag zacht met af en toe wat regen. Op zaterdag nog een enkele bui, op zondag meest droog. Na het weekeinde wisselvallig met vooral op dinsdag perioden met regen en mogelijk veel wind.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 08 januari tot en met woensdag 15 januari
Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op een (vrij) zacht en wisselvallig weertype met soms veel wind. Richting half januari is er toenemende kans op een rustiger en kouder weertype met lichte vorst in de nacht en vroege ochtend.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn