Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

06 januari 2020 door Jannes Wiersema

Bewolkt en plaatselijk lichte motregen, vanuit het zuiden wat zon.

Vanochtend is het op de meeste plaatsen bewolkt met lokaal wat lichte motregen. In de loop van de dag breekt van het zuiden uit op steeds meer plaatsen de zon door, in het noorden gebeurt dit pas in de tweede helft van de middag. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, langs de kust af en toe vrij krachtig. In de avond neemt van het westen uit de bewolking verder toe en volgt regen.

Komende nacht raakt het van het westen uit bewolkt en gaat het enige tijd regenen. Later wordt het van het westen uit droog en klaart het in het westen en midden op. Mogelijk ontstaat er dan plaatselijk mist. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 4°C. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, langs de kust af en toe krachtig.

Morgen begint de dag nevelig en kan lokaal een mistbank voorkomen. Overdag is het in het zuidoosten overwegend bewolkt, elders zijn er perioden met zon, met name in het westen. In de loop van de avond neemt de bewolking in het westen toe en kan het daar af en toe gaan regenen of motregenen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8°C en de zuidwestelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vanaf de middag vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten
Op woensdag en donderdag erg zacht en perioden met regen. Daarna minder zacht, droger en meer zon.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 13 januari tot en met maandag 20 januari
Grote kans (70%) op een rustig weertype met weinig neerslag en temperaturen aan de hoge kant voor de tijd van het jaar.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn