Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

07 januari 2020 door Jannes Wiersema

Geregel zon en overdag droog.

De dag begint nevelig en lokaal kan een mistbank voorkomen. In het zuidoosten en oosten is het overwegend bewolkt, elders is er ook ruimte voor de zon, maar kan er in de loop van de ochtend wel laaghangende bewolking ontstaan. In de loop van de avond neemt de bewolking in het westen toe en kan het daar af en toe gaan regenen of motregenen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8°C en de zuidwestelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vanaf de middag aantrekkend naar vrij krachtig tot krachtig, in het Waddengebied mogelijk hard, 7 Bft.

Komende nacht is het bewolkt en valt er af en toe motregen. Het wordt op steeds meer plaatsen nevelig of lokaal mistig. De temperatuur loopt gedurende de nacht op naar 7 tot 11°C. De zuidwestenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig en in het noordwestelijk kustgebied eerst mogelijk hard, 7 Bft.

Morgen blijft het bewolkt met van tijd tot tijd (mot)regen. Met op veel plaatsen nevelig met eerst ook lokaal mist. In de loop van de avond gaat het van het westen uit harder regenen. Het wordt erg zacht met middagtemperaturen rond 11°C. Er staat een matige zuidwestelijke wind. Aan zee is de wind in de ochtend nog vrij krachtig 3 – 5 Bft.

Vooruitzichten
Donderdag regen en vrij veel wind. Zaterdag droog en in de nacht en ochtend kans op lichte vorst. Op de overige dagen is het licht wisselvallig. De maximumtemperaturen liggen boven het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten lange termijn
Dinsdag 14 januari tot en met Dinsdag 21 januari
Maximumtemperaturen boven normaal, zonnige perioden en vrij kleine regenkansen (30%)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn