Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

10 januari 2020 door Jannes Wiersema

Eerst veel bewolking en wat regen,later meest droog en af en toe zon.

Vanochtend is het overwegend bewolkt met verspreid over het land wat regen.Vooral in de zuidelijke helft kan de neerslag vanochtend lokaal buiig zijn. In de middag wordt het van het noordwesten uit droog en komt de zon van tijd tot tijd tevoorschijn. De temperatuur stijgt naar 8°C. De wind draait van zuidwest naar noordwest en wordt matig, aan de kust en boven het IJsselmeer geleidelijk vrij krachtig tot krachtig. In de avond draait de wind naar west tot zuidwest en neemt dan af.

Komende avond opklaringen en bewolking,zodat de gedeeltelijke maansverduistering waarschijnlijk wel is te zien rond 20 uur in de nacht is het vrij helder. De minima lopen uiteen van 7°C in het westelijk Waddengebied tot 2°C in het zuidoosten en oosten. De wind is zuidwestelijk, zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig, later krachtig.

Morgen zijn er in het noordwesten mogelijk wolkenvelden, elders komt alleen dunne hoge bewolking voor. Het blijft droog. De maxima liggen rond 7°C. De wind is zuidwest, matig, aan de kust krachtig en in het Waddengebied later af en toe hard, 7 Bft.

Vooruitzichten
Maandag overwegend droog, op de andere dagen van tijd tot tijd regen. De temperaturen liggen (ruim) boven het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 17 januari tot en met vrijdag 24 januari
Zacht en vooral de eerste dagen wisselvallig. In de loop van de periode een toenemende kans op een droog weertype. De kans op temperaturen onder normaal neemt langzaam toe naar 25%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn