Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

14 januari 2020 door Jannes Wiersema

Bewolkt, vrij veel wind, perioden met regen en zacht.

De bewolking overheerst vandaag en vanochtend zijn er perioden met regen. In de middag wordt het op steeds meer plaatsen droog en in het noorden en noordwesten klaart het tijdelijk op. Tegen de avond volgt er opnieuw regen. Met maxima van circa 11°C is het zacht tot zeer zacht. De zuidwestenwind is eerst nog matig tot vrij krachtg, aan zee krachtig en neemt gedurende de ochtend wat af. Van het zuidwesten uit neemt later in de middag en avond de wind weer toe tot vrij krachtig of krachtig, aan zee naar hard tot stormachtig 7 tot 8 Bft. In de kustprovincies kunnen in de avond zware windstoten voorkomen van rond 75 km/uur, aan zee tot ca. 90 km/u.

Komende nacht is er veel bewolking en valt er van tijd tot tijd wat regen of motregen. Met een minimumtemperatuur van ongeveer 10°C is het zeer zacht. De zuid- tot zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer hard, 7 Bft en in het Waddengebied hier en daar stormachtig, 8 Bft. Daarbij komen er in het noordwestelijk kustgebied nog zware windstoten voor tot 90 km/uur.

Morgen overdag is het in een groot deel van het land bewolkt en met name in het noordwesten regent het af en toe. In het zuidoosten komt mogelijk de zon nog tevoorschijn. In de middag gaat het vanuit het westen op steeds meer plaatsen regenen. In de avond wordt het in het westen weer droog. Het is wederom zeer zacht met een middagtemperatuur van ongeveer 12°C De wind is zuid tot zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. In de avond draait de wind vanuit het westen naar west en neemt af.

Vooruitzichten
Eerst zacht en veel bewolking met op vrijdag en zaterdag perioden met regen. Vanaf zondag overgang naar rustig en minder zacht weer.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 21 januari tot en met dinsdag 28 januari
60% kans op aanhoudend rustig en droog weer met de temperaturen rond of iets boven normaal en 40 % kans op een meer wisselvallig weertype met temperaturen rond of iets onder normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn