Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

15 januari 2020 door Jannes Wiersema

Zacht en vanmiddag perioden met regen.

In het noordwesten van het land is het bewolkt en valt er af en toe regen, elders zijn er ook brede opklaringen en is het droog. Vanaf het einde van de ochtend trekt er een gebied met bewolking en regen van west naar oost over het land. Later in de middag en in de avond wordt het van het westen uit weer droog en klaart het breed op. Het is wederom erg zacht met een maximumtemperatuur van ongeveer 12°C. De wind is zuid tot zuidwest en matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. In de loop van de middag draait de wind naar het westen en neemt af naar matig, langs de kust vrij krachtig.

Vannacht is het helder en zijn er brede opklaringen. De minimumtemperaturen variëren van 2°C in het zuidoosten tot 5°C in het noordwesten. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, langs de kust vrij krachtig.

Morgen is het vrij zonnig en droog. Wel kan er in de loop van de dag sluierbewolking overdrijven. De maximumtemperatuur ligt tussen 9°C in het noordoosten tot 12°C in het uiterste zuiden van het land. De wind is zuid tot zuidoost en zwak tot matig, langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig, in de avond mogelijk krachtig, 6 Bft.

Vooruitzichten
Af en toe zon en zondag en maandag droog en op de andere dagen kans op wat regen. Vrijdag nog vrij zacht, maar vanaf het weekeinde maxima en minima richting normaal met vanaf zondag ’s nacht mogelijk lokaal vorst aan grond.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 22 januari tot en met woensdag 29 januari
Tamelijke grote kans (60%) op overgang naar een minder bestendig weertype en grote kans (75%) op temperaturen rond of ruim boven normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn