Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

17 januari 2020 door Jannes Wiersema

Toenemende bewolking en perioden met regen.

In de ochtend zijn er naast opklaringen vooral in het westen ook wolkenvelden aanwezig, in de loop van de ochtend raakt het van het westen uit geheel bewolkt en gaat het van tijd tot tijd regenen. In het uiterste oosten blijft het nog tot aan de middag droog. In de loop van de middag klaart het in het westen af en toe op, maar kunnen er ook enkele buien voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. De zuidwestelijke wind is matig, langs de kust soms vrij krachtig. In de avond draait de wind naar west tot noordwest en wordt boven land matig en soms vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en kunnen er vooral in het noorden aanvankelijk nog enkele buien voorkomen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 2°C plaatselijk landinwaarts tot 5°C aan zee. De wind is westelijk en boven land overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Morgen is er af en toe zon, maar komen er ook enkele buien voor. In de avond wordt het van het noordwesten uit op de meeste plaatsen droog en komen er wat bredere opklaringen voor. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 7. De wind komt uit westelijke richtingen en is landinwaarts matig, aan zee vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied af en toe krachtig.

Vooruitzichten
Zondag en maandag perioden met zon, in de nacht kans op lichte vorst. Vanaf dinsdag meer bewolking en temperaturen die in de nacht boven nul liggen.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 24 januari tot en met vrijdag 31 januari
Vrijdag waarschijnlijk nog droog, daarna neemt de wind toe en ligt de dagelijkse neerslagkans rond 60%. De kans op temperaturen die enkele graden boven normaal liggen is groot (ca. 70%).

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn