Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

19 januari 2020 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en een enkele bui, in de loop van de dag meest droog.

Het is wisselend bewolkt met zonnige perioden. Vanochtend komt verspreid over het land nog een enkele bui voor, maar in de loop van de dag neemt de buiigheid af. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De noordelijke wind is overwegend matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig. Landinwaarts is de wind de eerste uren nog zwak westelijk. Vanmiddag neemt de wind aan zee langzaam af.

In de avond en in de nacht komen er van het noorden uit steeds bredere opklaringen. Landinwaarts wordt het nevelig en ontstaat hier en daar mist. De minimumtemperatuur ligt tussen 3°C aan de kust en -3 °C plaatselijk landinwaarts en waar het nog nat is kan het glad worden. De wind wordt noordwestelijk en overwegend zwak.

Morgen overdag lost de mist geleidelijk op de meeste plaatsen op en volgen er perioden met zon. In sommige gebieden kan de mist ook hardnekkig zijn of overgaan in laaghangende bewolking. Het blijft droog. De middagtemperatuur komt uit rond 7°C, daar waar mist lang blijft hangen enkele graden lager. De wind is zwak, in het noordelijk kustgebied matig, en draait vrijwel overal naar zuidwest. In het zuiden is de wind veranderlijk.

Vooruitzichten
Rustig, droog weer met af en toe zon. Temperaturen overdag meestal rond of iets boven normaal. ’s Nachts soms lichte vorst

Vooruitzichten lange termijn
zondag 26 januari tot en met zondag 02 februari
Overgang naar (vrij) zacht, wisselvallig weer met meer wind en iedere dag 70% kans op neerslag.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn