Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

25 januari 2020 door Jannes Wiersema

Bewolkt en nevelig en vooral in het Noorden motregen.

Het is bewolkt en nevelig, lokaal komt er mist voor. Met name in het noorden valt er af en toe wat lichte motregen. Mogelijk kan vanmiddag in het zuidoosten even de zon doorbreken. De maximumtemperatuur ligt rond 3°C. De zuidelijke wind is zwak tot matig, rond kracht 3.

Komende nacht is het bewolkt en nevelig met op sommige plaatsen ook mist. De minimumtemperatuur ligt rond 2°C. De zwakke tot matige wind komt uit zuid tot zuidoost.

Morgen begint de dag grijs en nevelig met lokaal ook mist. In de loop van de dag zullen de nevel en mist geleidelijk gaan verdwijnen, maar het blijft bewolkt. Alleen in het zuidoosten zou de zon in de middag nog even tevoorschijn kunnen komen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van ca. 5°C onder de bewolking in de noordwestelijke helft van het land tot lokaal 8°C in het zuidoosten wanneer de zon doorbreekt. De zuidelijke wind neemt geleidelijk toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig, in de loop van de avond mogelijk krachtig, 6 Bft.

Vooruitzichten
Veel bewolking, vrij zacht en iedere dag regen. Overdag middagtemperaturen rond 7°C en minima omstreeks 3°C

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 01 februari tot en met zaterdag 08 februari
Ongeveer 60% kans op aanhoudend wisselvallig weertype en ongeveer 40% kans op een overgang naar een droger weertype. De kans op maximumtemperaturen rond of boven het langjarig gemiddelde is 80%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn