Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

30 januari 2020 door Jannes Wiersema

Veel bewolking, in de loop van de middag en avond regen.

Vandaag is er veel bewolking met vanochtend lokaal wat lichte motregen. Vanmiddag volgen overal perioden met (mot)regen. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. In de avond loopt de temperatuur overal verder op naar een graad of 11. De wind komt uit zuidwest, in de loop van de middag tijdelijk uit zuid en is matig, langs de kust (vrij) krachtig. Later in de middag en in de avond neemt de wind boven land toe naar vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

In de vond en nacht is het aanvankelijk bewolkt en valt er lichte regen of motregen. In de loop van de nacht wordt het van het noordwesten uit droog en komen er vooral in het noordwesten en noorden opklaringen voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het noorden tot 9°C in het zuiden. De westelijke wind neemt in de loop van de nacht af naar matig, aan zee naar vrij krachtig.

Morgenochtend kan in het noordoosten eerst nog even de zon schijnen. Verder is het bewolkt en gaat het in de loop van de middag van het noordwesten uit af en toe regenen. Ook in de avond regent het van tijd tot tijd. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind wordt zuidwestelijk en is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, 6 à 7 Bft.

Vooruitzichten
Zacht, veel bewolking en perioden met regen. Halverwege volgende week minder zacht en droger.

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 06 februari tot en met donderdag 13 februari
De dagelijkse neerslagkans neemt af naar 30%, later in de periode neemt deze weer toe naar 50%. De eerste dagen van de periode ligt de temperatuur waarschijnlijk tijdelijk in de buurt van de normale waarde voor de tijd van het jaar. Op de langere termijn neemt de kans op zachter weer opnieuw toe.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn