Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

01 februari 2020 door Jannes Wiersema

Zeer zacht met af en toe regen en soms veel wind.

Vanochtend is het bewolkt en in de zuidoostelijke helft regent of motregent het. In de loop van de ochtend wordt het van het noordwesten uit op de meeste plaatsen droog maar lokaal kan er nog steeds wat lichte regen vallen of een lichte bui voorkomen. Van het westen uit breiden opklaringen zich uit over het land. In de avond neemt de bewolking in het noorden weer toe en gaat er weer af en toe regen vallen. Met een maximumtemperatuur van 11 à 12°C is het zeer zacht. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Komende nacht is er aanvankelijk veel bewolking en valt er vooral in het noorden van het land af en toe regen. In de loop van de nacht wordt het droog en komen er steeds meer opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. Aanvankelijk staat er nog een stevige westenwind, vrij krachtig boven land, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de loop van de nacht neemt de wind af naar matig en draait geleidelijk naar zuidwest.

Morgenochtend begint nog droog maar als snel raakt het van het zuidwesten uit bewolkt en gaat het overal regenen. In de loop van de middag wordt het van het zuidwesten uit op steeds meer plaatsen weer droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noorden tot lokaal 12°C in het zuiden van het land. In de ochtend staat er een matige wind uit zuidelijke richtingen. Vanaf het begin van de middag draait de wind van het zuidwesten uit naar west tot zuidwest en neemt opnieuw toe naar vrij krachtig, langs de kust naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Vooruitzichten
Zacht, veel bewolking en perioden met regen. Halverwege volgende week overgaand in een rustiger en droger weertype, met temperaturen rond normaal.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 08 februari tot en met zaterdag 15 februari
Overgang naar een wisselvallig weertype met een dagelijkse neerslagkans van rond 70% en van tijd tot tijd veel wind, met een aanzienlijke kans op zware windstoten. De eerste dagen van de periode ligt de temperatuur rond de normale waarde voor de tijd van het jaar, op de langere termijn is de kans op temperaturen boven normaal groot (70%).

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn