Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

02 februari 2020 door Jannes Wiersema

Perioden met regen.

Een regengebied boven het zuidwesten en westen van het land breidt zich verder over het land uit. In de middag wordt het van het zuidwesten uit op steeds meer plaatsen weer droog en in de avond is er vooral in het noorden kans op een bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noorden tot 12°C in het zuiden van het land. Er staat een matige wind uit zuidelijke richtingen. Vanaf het begin van de middag draait de wind van het zuidwesten uit naar west tot zuidwest en neemt flink toe; boven land naar vrij krachtig, langs de kust naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en met name in het midden en noorden trekken enkele buien over. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 8°C en de zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer af en toe krachtig.

Morgen is het half tot zwaar bewolkt. In de ochtend is er nog een bui mogelijk, later in de middag en avond is er kans op regen in het zuiden van het land. De middagtemperatuur ligt rond de 10°C en de west- tot zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig.

Vooruitzichten
Zacht, veel bewolking en perioden met regen. Halverwege volgende week overgaand in een rustiger en droger weertype, met temperaturen rond normaal.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 09 februari tot en met zondag 16 februari
Overgang naar een wisselvallig weertype met een dagelijkse neerslagkans van rond 70% en van tijd tot tijd veel wind, met een aanzienlijke kans op zware windstoten. De eerste dagen van de periode ligt de temperatuur rond de normale waarde voor de tijd van het jaar, op de langere termijn is de kans op temperaturen boven normaal groot (70%).


Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn