Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

03 februari 2020 door Jannes Wiersema

Vandaag zacht en een enkele bui.

In het noorden en oosten zijn er veel wolkenvelden en kan er een bui vallen, maar ook daar af en toe opklaringen elders zijn er zonnige perioden en blijft het aanvankelijk overwegend droog. In de loop van de middag neemt de bewolking van het westen uit toe en tegen het einde van de middag gaat het in het zuiden regenen. De middagtemperatuur ligt rond de 10°C en de west- tot zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig.

Komende nacht verlaat de regen het zuidoosten van het land en klaart het van het noordwesten uit af en toe op. Vooral in de noordelijke helft van het land komt er een enkele bui voor. Het koelt af naar omstreeks 4°C. De westenwind is matig, aan de kust (vrij) krachtig of hard 6 à 7 Bft.

Morgen zijn er wolkenvelden en komen er geregeld buien, mogelijk met korrelhagel en onweer, voor. In de middag neemt de bewolking van het westen uit toe en gaat het met name in de zuidwestelijke helft langdurig regenen. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 6°C. De westenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig of hard 6 à 7 Bft.

Vooruitzichten
Rustig en droog weertype, met weinig wind en temperaturen rond of iets boven normaal. In het weekeinde overgang naar een wisselvallig weertype met regelmatig regen, temperaturen boven normaal en een stevige wind.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 10 februari tot en met maandag 17 februari
Zeer grote kans op voortzetting van het wisselvallige weertype met grote neerslagkansen, temperaturen boven normaal en van tijd tot tijd veel wind, met een aanzienlijke kans op zware windstoten.


Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn