Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

04 februari 2020 door Jannes Wiersema

Vandaag buien met kans op winterse neerslag.

Het is vanochtend wisselend bewolkt en komen er geregeld buien voor. Bij de buien is ook kans op onweer en korrelhagel. In de middag gaat het vooral in de zuidwestelijke helft regenen, terwijl het van het noorden uit geleidelijk op steeds meer plaatsen droog wordt. De laatste neerslag verlaat het zuiden van het land aan het begin van de avond. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 6 a 7°C. De westenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard, 6 à 7 Bft. In de loop van de middag neemt de wind van het noorden uit af en draait geleidelijk naar noordwest. In het zuidwesten neemt de wind pas vanaf het begin van de avond af.

Komende nacht naar zijn er brede opklaringen. Het is vrijwel overal droog en in de zuidelijke helft kunnen er enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur ligt op veel plaatsen rond het vriespunt en lokaal zou het glad kunnen worden. Alleen vlak aan zee blijft de temperatuur enkele graden boven nul. De wind wordt boven land zwak en draait naar west tot noordwest, aan de kust staat een matige noordwestelijke wind.

Morgen zijn er wolkenvelden, maar hier en daar is de zon ook geregeld te zien. Het blijft droog. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. Er staat een zwakke tot matige west- tot noordwestenwind.

Tot en met zaterdag een rustig en droog weertype met ’s nachts mogelijk lichte vorst en overdag maxima van ca. 8 °C. Op zondag overgang naar een wisselvallig en onstuimig weertype met perioden met regen en kans op (zeer) zware windstoten. De temperaturen liggen vanaf zondag weer boven het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 11 februari tot en met dinsdag 18 februari
Grote kans (ca. 80-90%) op voortzetting van het wisselvallige en zachte weertype met tijd tot tijd veel wind met kans op (zeer) zware windstoten.


Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn