Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

05 februari 2020 door Jannes Wiersema

Zonnige perioden, in het zuiden meer wolken

Vanochtend is het vooral in het midden en noorden van het land zonnig, in het zuiden zijn er wolkenvelden. Aanvankelijk komt er lokaal een enkele mistbank voor. In de middag kunnen ook elders soms wolkenvelden overdrijven. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. Er staat een zwakke tot matige westelijke wind, die aan zee eerst nog uit noordelijke richtingen waait.

Komende nacht zijn er in het noorden wolkenvelden. In het midden en zuiden zijn er opklaringen en ontstaat er lokaal mist. De minima liggen tussen 5°C in het noordelijk kustgebied en -2°C plaatselijk in het zuiden. De wind is westelijk, zwak, aan de kust matig.

Morgen lost de eventuele mist op en zijn er wolkenvelden, het blijft op de meeste plaatsen droog. In het zuiden van Limburg is de zon nog geregeld te zien. De maxima liggen rond 7°C. De wind is zwak, in het noordelijk kustgebied matig uit westelijke richtingen. In het zuiden is er weinig wind.

Vooruitzichten
Tot en met zaterdag een rustig en overwegend droog weertype. In de loop van zondag perioden met regen en sterk toenemende wind met later zware tot mogelijk zeer zware windstoten. Ook na het weekeinde wisselvallig en onstuimig met kans op (zeer) zware windstoten.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 12 februari tot en met woensdag 19 februari
Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op een onstuimig weertype met kans op (zeer) zware windstoten. Later in de periode neemt de kans op een rustiger en droger weertype toe. De temperatuur ligt meestentijds (ruim) boven het langjarig gemiddelde.


Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn