Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

06 februari 2020 door Jannes Wiersema

Veel bewolking, maar in het zuiden ook geregeld de zon.

In de noordelijke helft van het land is het grotendeels bewolkt maar is het wel droog. Elders is er weinig bewolking en komen er lokaal mistbanken voor. Vlak aan zee en onder de bewolking in het noorden ligt de temperatuur ruim boven nul. Elders ligt de temperatuur de eerste helft van de ochtend rond het vriespunt. De wind is boven land zwak uit het zuidwesten, langs de kust matig uit een westelijke richting.

De rest van de dag is er vrij veel bewolking maar op de meeste plaatsen wel droog. Alleen in het noorden zou er mogelijk wat lichte regen of motregen kunnen vallen. In het zuidwesten en zuiden schijnt geregeld de zon. De maximumtemperatuur ligt vanmiddag rond 8°C. De wind is west tot zuidwest en is zwak, in het noordelijk kustgebied matig.

Komende nacht zijn er in het midden en noorden van het land wolkenvelden, maar in een enkele spaarzame opklaring kan er lokaal wat mist ontstaan. In het zuiden is er weinig bewolking. In gebieden met weinig bewolking kan het licht vriezen, onder de bewolking blijft de temperatuur enkele graden boven nul. De wind is zwak en draait in de loop van de nacht naar zuid tot zuidoost.

Morgen trekt de bewolking naar het noorden weg en is er verder veel ruimte voor de zon. Er staat een zwakke zuidelijke wind. De maxima lopen uiteen van 7°C in het uiterste noorden tot lokaal 10°C in het zuiden. Er staat een matige, langs de kust en op het IJsselmeer later mogelijk vrij krachtige wind uit zuidoost.

Vooruitzichten
Zondag onstuimig en nat met vooral in de middag en avond zware tot zeer zware windstoten. Ook na het weekeinde wisselvallig met geregeld buien en kans op zware windstoten. Op zondag is het met temperaturen rond 12°C nog erg zacht, na het weekeinde is het met maxima van ca. 7°C weer wat frisser

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 13 februari tot en met donderdag 20 februari
Aanvankelijk nog een grote kans (ca. 80%) op een wisselvallig weertype met mogelijk nog veel wind. Vervolgens een toenemende kans op een rustiger en droger weertype. De temperaturen lopen zeer waarschijnlijk op naar waarden ruim boven het langjarig gemiddelde.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn